Reizen op je CV: Een voordeel of een nadeel?

IMG_7545

Wat als je een hele tijd op reis gaat en daardoor niet kan werken? Hoe ga je dit dan als je weer gaat solliciteren op je CV zetten? Voor veel mensen die hun baan hebben opgezegd om voor langere tijd op reis te gaan is dit een vraag. Ga je het op je CV zetten of laat je het gewoon weg met als gevolg dat je een gat hebt. Mijn ervaring met reizen op je CV: Een voordeel of een nadeel?

Opties
Eigenlijk heb je twee opties. Je zet op je CV dat je voor langere tijd op reis bent gegaan of je laat het weg. Bij beide opties kan je natuurlijk vragen verwachten van je toekomstige(?) werkgever. Maar ik denk dat vooral het weglaten vragen oproept. Want waarom heb je een gat in je CV? Was dat omdat je werkloos thuiszat of door iets anders. Tsja als ze dat gaan vragen, moet je het natuurlijk wel gaan vertellen en ben je met het weglaten niet echt veel opgeschoten. Ik denk dat je gewoon open kaart moet spelen en moet uitleggen waarom je een tijd weg bent geweest.

Mijn ervaring
Na mijn opleiding had ik niet erg veel zin om fulltime te gaan werken als fysiotherapeut. Daarom ben ik net na mijn afstuderen eerst een maand naar Indonesië geweest. Daarna heb ik de hele zomer bij mijn bijbaan gewerkt. Om vervolgens een maand naar Nepal te gaan. Toen ik in Nepal was, besloot ik opzoek te gaan naar een baan in Zwitserland. Ik heb toen op twee vacatures gereageerd met de vermelding dat ik de komende week nog een Nepal zat en niet bereikbaar was. Mijn sollicitatiebrief was geen standaard brief. Ik heb mijzelf geïnterviewd. Dit sprak beide bedrijven erg aan en ze vonden het super origineel. In dit interview legde ik uit waarom ik een tijd niet had gewerkt en waarom ik op reis was gegaan. Voor beide werkgevers was dit helemaal geen probleem, omdat ik het duidelijk uitlegde. Het werkte juist in mijn voordeel, omdat dit ging over een baan in het buitenland en ze zo dus al wisten dat ik genoeg reiservaring had en niet bang ben om alleen weg te gaan. Ik zou er dus altijd gewoon eerlijk over zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *