Top

Justtravelme

De laatste keer dat ik ging vliegen, vloog ik met EasyJet. Een prima vliegtuigmaatschappij en bekend om de low budget vluchten. Vandaag vertel ik wat meer over mijn ervarngen met deze maatschappij. In eerdere artikelen schreef ik al over Xiamen Airlines, KLM, AirAsia, Etihad, RyanAir, WizzAir en Jet Airways. Vandaag review: Vliegen met EasyJet.

 

Zitplaats
De vliegtuigen van EasyJet zijn hetzelfde qua indeling als andere low budget maatschappijen.. De indeling is namelijk 3-3. Wat mij betreft is de beenruimte wat krap. Ik ben zelf 1.78 en ik zit toch al best krap in het vliegtuig. Dit verschilt alleen niet veel met andere budgetmaatschappijen. Het is dus wat mij betreft geen plus of minpunt. Er is uiteraard geen entertainment in het vliegtuig, maar dat is er nooit op zulke vluchten. Ook niet nodig want de vliegtijd was maar 1 uur en 15 minuten.

 

Personeel
Het personeel van de vliegmaatschappij was vriendelijk en totaal niet bezig met het verkopen van spullen of drinken in tegenstelling tot andere maatschappijen. Dit vond ik erg prettig. Natuurlijk liepen ze langs om te vragen, maar een korte knik was genoeg. Daarnaast vond ik het erg prettig dat het personeel goed Engels sprak. Dit is ook wel eens anders. Uiteraard kwam dit ook doordat we naar Belfast vlogen en het personeel Iers was. Een pluspuntje dus!

 


Eten en bagage
Aangezien EasyJet een budgetmaatschappij is, zit er geen eten inbegrepen bij de vlucht. Eten kan wel, maar dan zal je het wel moeten betalen. Al vrij snel kwamen ze langs om drankjes en eten te verkopen. Zelf heb ik niks genomen, maar heb wel even een kijkje genomen. De prijzen en het aanbod waren echt meer dan prima. Daarvoor hoef je het dus niet te laten. Bij EasyJet is de bagage hetzelfde geregeld als bij de meeste low budget maatschappijen. Je mag één stuk handbagage meenemen met de standaard afmetingen en wil je daarnaast nog ruimbagage meenemen, dan kost dit extra. Allemaal prima dus, want voor een korte stedentrip heb je genoeg aan handbagage. Meer lezen over reizen met alleen handbagage? Kijk dan hier.

 

Mijn eindoordeel: EasyJet is een prima maatschappij om korte stukken mee te vliegen. Het valt wat mij betreft in de categorie: RyanAir en WizzAir.

 

Een deel van de afbeeldingen zijn door mijzelf gemaakt en een deel afkomstig van Pixabay.

post a comment