Top

Justtravelme

Zodra je een bestemming hebt gekozen is het tijd om een voorlopige route te bedenken. Om te beginnen zet je alle plekken waar je heen wilt op een rijtje en daar maak je een handige route van. Vandaag heb ik een voorbeeld van een route door Azië. Ik heb zelf deze route in drie maanden gedaan, maar als je een rustige reiziger is kan je beter iets meer tijd nemen. Onderstaande route heb ik in 2014 gereisd.

 

Startpunt
Om te beginnen moet je een startpunt kiezen. Het handigste is één hoofdstad met een grote luchthaven waar je vanuit Europa makkelijk op kan vliegen. In Azië zijn dit Bangkok, Kuala Lumpur of singapore. Ik koos ervoor om via Bangkok te vliegen, omdat dit verreweg het goedkoopst was. Vanaf hier kan je zelf kiezen welke kant je op gaat. Ik ging vanaf Bangkok richting Cambodja en maakte een rondje tegen de klok in.

 

Route
Ik begon dus in Bangkok en nam van daaruit de bus naar Siem Reap. Hierna reisde ik door naar Phnom Penh. Vanuit Cambodja ging ik door naar Vietnam en wel naar Ho Chi Minh City. In Vietnam reisde ik van zuid naar noord via de traditionele route. De plaatsen waar ik ben gestopt waren: Nha trang, Hoi An, Hué, Hanoi, Halong Bay en Sapa. Daarna stak ik over naar Laos. Hier had ik helaas niet heel veel tijd en ik ben alleen in Luang Prabang geweest. Vervolgens ging ik terug naar het land waar ik mijn reis begon en bezocht ik Chiang Rai en Chiang Mai. Om daarna heel lang in de trein te zitten en richting Maleisië te gaan. Daar bezocht ik de Perhentian Islands, Kuala Lumpur en Penang. Mijn reis sloot ik af weer in Thailand. Ik ging naar Krabi en Koh Lanta en eindigde uiteraard weer in Bangkok.

Comments:

  • 12 oktober, 2016

    He! Leuke reis heb je gemaakt zeg! Ik begin volgend jaar aan een reis door o.a. Zuidoost Azië en ben van plan de route Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam te volgen!

    reply...

post a comment