Top

Justtravelme

In mijn vorige artikel schreef ik al dat ik weer terug was van mijn reis door Indonesië. In totaal heb ik drie weken door dit prachtige land gereisd. Omdat Indonesië zo’n ontzettend groot land is, moest ik van te voren een globale keuze maken naar welke eilanden in zou gaan. In dit artikel liet ik al mijn voorlopige plan zien. Vandaag laat ik je weten waar ik uiteindelijk voor gekozen heb en wat mijn route door Indonesië was.

 

Java
Mijn reis op Bali begon op Java. Net als de meeste mensen die door Indonesië reizen, koos ik voor een ticket naar Jakarta. Van te voren had ik gelezen dat Jakarta niet echt de moeite waard was. Daarom had ik ook al een ticket naar Yogyakarta geboekt, een paar uur na mijn aankomst. In Yogyakarta ben in 3 dagen geweest. Ik vond het hier echt super leuk. Het is een grote stad, maar het voelt wel heel erg relaxt aan. Na Yogya heb ik een toertje gedaan van drie dagen naar de Bromo en de Ijen. Flink veel in de bus zitten, maar dat wist ik van te voren. Gelukkig was het wel de moeite waard. Bij de toer had ik ook meteen vervoer geboekt naar Denpasar, Bali. Dit leek mij het handigste, want anders sta je daar bij de ferry.

 

Bali
Na Java kwam ik aan op Bali. Eigenlijk wou ik hier alleen naar Ubud gaan, omdat ik van te voren had verwacht dat Bali erg toeristisch is. Dat klopte ook wel (zijn vast ook wel niet toeristische plekken). Ubud is gewoon super toeristisch. Gelukkig kon je vanaf het centrum wel snel de rijstvelden in en ontliep je zo de meeste toeristen. Na Ubud was mijn plan om naar Nusa Penida te gaan. Dit bleek best lastig te zijn, omdat niemand wist hoe je hier kwam met goedkoop vervoer. Alleen een speedboot vanaf Sanur zou een optie zijn. Nou ben ik wel iemand van veel dingen uitzoeken en ik had gelezen dat je wel vanaf PadangBai een ferry kon pakken naar Penida. Daarom een bus geboekt naar PadangBai en gehoopt dat dit daadwerkelijk zo was. En ja hoor. Voor 2 euro kon ik op de lokale ferry. In totaal ben ik drie dagen op het totaal niet toeristisch Nusa Penida geweest. Daarna heb ik een lokale boot gepakt naar Nusa Lembongan. Hier ben ik 3,5 dag geweest en heb daarbij ook Nusa Ceningan bekeken. Na Nusa Lembongan was het alweer tijd om bijna naar huis te gaan en vloog ik terug naar Jakarta.

 

Java
Omdat ik nog een paar dagen had, ben ik vanaf het vliegveld met de Damri bus naar Bogor gegaan. Ik had er geen zin in om nog 3,5 dag in Jakarta te zitten. Daarom ben ik 1,5 dag naar Bogor gegaan. Niet heel veel gedaan, maar vooral wat rustig rondgekeken. Na Bogor nam ik de trein naar Jakarta voor de laatste 1,5 dag. Prima, maar ik zou toch niet snel nog een keer naar Jakarta gaan. Vond het niet echt een leuke stad namelijk.

Welke route door Indonesië wil jij graag doen?

Comments:

 • 18 mei, 2016

  Ik vind dat je een leuk route zo hebt gemaakt als ik het zo lees. Mede omdat je ook eens aan de (drukke) toerisme ontkomt, zo zie je veel meer andere mooie dingen! Heel leuk!

  reply...
 • 18 mei, 2016

  Ahhh, Indonesië is zo een fijn land!

  reply...
 • 18 mei, 2016

  Indonesië lijkt me zo fijn en mooi land! in zo’n korte tijd zou ik denk of java of bali kiezen, maar beide klinken goed! die eilandjes bij bali lijken mij heel mooi

  reply...
 • Kim

  19 mei, 2016

  Gaaf zeg! Rond trekken lijkt mij echt heel tof om te doen. Indonesië lijkt mij ook heel erg mooi.

  reply...

post a comment