Top

Justtravelme

a

Thailand heeft meerdere leuke plekken om heen te gaan. Je kan kiezen tussen het noorden met mooie dorpjes en prachtige natuur of je kan naar het zuiden gaan om de eilanden te bezoeken. De meeste reizigers beginnen in het noorden en sluiten hun vakantie af op één van de prachtige eilanden die Thailand heeft. Als je ruim de tijd hebt en je wil graag genieten van meer dan één eiland dan moet je dit artikel lezen. Ik laat je vandaag namelijk zien hoe je meerdere mooie eilanden kan combineren. Vandaag: route eilandhoppen Thailand.

 

De route die ik je laat zien kan je op verschillende manieren combineren. Je kan zelf de volgorde aanpassen aan je eigen wensen. Ook kan je in de route een aantal eilanden schrappen als je niet genoeg tijd hebt.

 

981216_10205848251826474_2490558220087753704_o

 

Westkust
Mijn route begint vanaf Krabi of Phuket. Ik zal zelf kiezen voor Krabi, omdat ik dat wel een leuke stad vind. In Krabi zelf kan je je ook wel een paar dagen vermaken als je tijd hebt. Wil je liever naar het strand dan kan je kiezen voor Ao nang. Vanaf hier kan je de ferry nemen naar Koh Lanta en Koh Phi Phi. Tussen deze eilanden vaart ook een ferry dus je kan kiezen om beide eilanden te bezoeken.
Koh Lanta is een groot eiland waar het toerisme nog niet heel groot is. Koh Phi Phi is één van de bekendste eilanden met een prachtig maar druk strand.

 

Oostkust
Hierboven heb ik al een route voor de eilanden aan de westkust genoemd. Als je van Krabi een bus neemt naar Surat Thani dan kan je vanaf daar ook de eilanden aan de oostkust bezoeken. Je kan vanaf hier een ferry nemen naar Koh Tao en vanaf daar neem je weer een ferry naar Koh Samui. Als laatste kan je dan nog door naar Koh Phangan. Alle eilanden zijn heel verschillend van elkaar. Koh Tao is vooral bekend omdat je hier heel goed je PADI kan halen. Koh Phangan staat bekend om de fullmoonparty’s. Koh Samui is meer een resort eiland waar veel toeristen komen.

 

Mijn aanbeveling:
Krabi – Koh Lanta – Koh Phi Phi – Krabi – Surat Thani – Koh Tao – Koh Samui – Koh Phangan – Surat Thani.

 

Welke eilanden van Thailand ben jij geweest?

 

12729127_10205727684892376_849123863592394935_n

Comments:

 • 26 maart, 2016

  Leuk! Ik ben nog niet in Thailand geweest, maar koh phi phi, Krabi en koh Lanta staan bij mij heel hoog op mijn lijstje. Koh samui trekt mij niet zo door de resorts, ik zou liever naar phi phi etc. gaan en dan naar koh kut en wat onbekendere eilanden denk ik. Leuke post! Ik ben echt benieuwd naar Thailand

  reply...
 • 27 maart, 2016

  Thailand is fantastisch! Zelf ben ik alleen in Phuket geweest, maar ooit zal ik deze reis willen maken.

  reply...
 • 1 april, 2016

  Wij zijn op Ko Lanta en Ko PhiPhi geweest, maar onze voorkeur ging toch naar de rustigere eilanden. Ko Yao Yai was denk ik wel onze echte favoriet!

  reply...
 • Eva

  3 april, 2016

  Ik ben nog niet echt in Thailand geweest alleen een paar dagen in Bangkok en dat was al helemaal geweldig!! Ik wil echt nog een keer naar Thailand wat lijken mij die eilanden verschrikkelijk mooi!

  reply...
 • 18 augustus, 2016

  Leuk!!! Ik ga van de winter naar Thailand. Is het ook een idee om vanaf Bangkok eerst naar Koh Phangan te gaan en dan door naar Krabi?

  reply...

post a comment