Top

Justtravelme

Om zo veel mogelijk geld te besparen slapen de meeste backpackers in een hostel. Je kan daar kiezen voor een eigen kamer of slapen in een dorm. Als je alleen reist, dan is het het goedkoopst om te kiezen voor slapen in een dorm. Dit kost soms bijna niks. Ik krijg regelmatig vragen hoe ik dat kan, slapen in een dorm. Voor mij is dit helemaal niet moeilijk en ik ben er ondertussen al helemaal aan gewend. Toch is het wel een stap om voor het eerst in een dorm te slapen. Daarom vandaag wat meer informatie over slapen in een dorm.

 

Wat houdt slapen in een dorm in?
Een dorm is hetzelfde als een slaapzaal. De internationale term is dorm. Ik gebruik dit woord, omdat het handig is als je op reis bent om dit woord ook te gebruiken. Je hebt verschillende soorten dorms. Zo kan je vaak kiezen tussen: een female dorm, male dorm en een mixed dorm. Ik heb eigenlijk niet echt een voorkeur. Ik wissel het vaak wat af. Alleen in landen die niet altijd even vrouwvriendelijk zijn zou ik wel kiezen voor een female dorm. Naast het soort dorm heb je ook nog de grootte die verschilt. Meestal is het tussen de 4-20 personen. Ik hou zelf van de wat grotere dorms, maar wil ze ook niet heel groot hebben. 8-10 vind ik een mooie grootte.

 

Waarom zou je kiezen voor een dorm?
Ik kies zelf altijd om meerdere redenen voor een dorm. Zo is het als je alleen reist een stuk goedkoper dan een eigen kamer. Dit is voor mij wel heel belangrijk, want ik geef het liefst zo min mogelijk uit. Het belangrijkste voor mij, om te kiezen voor een dorm, is dat je hier mensen kan ontmoeten. Als je alleen op een kamer slaapt is dit lastig, maar in een dorm gaat dit eigenlijk vanzelf. Tip: stel jezelf altijd even voor als je binnenkomt in een nieuwe dorm. Krijg je vaak meteen een leuk gesprek.

 

Naast voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen van slapen in een dorm. Je krijgt al snel te maken met een aantal ergernissen en je hoopt vaak dat je deze zo weinig mogelijk tegenkomt. Het is nogal veel om alle ergernissen hier nog neer te zetten, dus dit komt binnenkort in een aparte blog.

Comments:

 • 25 november, 2015

  Interessant om te lezen! Hier staat er een trip naar Praag op de planning voor volgende zomer en dan willen we voor het eerst naar een hostel. Wij kiezen dan wel voor een privé kamer want ja… als vriendje en vriendinnetje wil je wel tegen elkaar aan kunnen kruipen natuurlijk.
  Maar als ik alleen zou reizen zou ik dit zeker nog wel eens willen proberen!

  reply...
 • Eva

  25 november, 2015

  Ik slaap eigenlijk altijd in een privekamer met mijn vriend. Maar ik ga straks voor 7 weken naar Zuid-Amerika en dan ga ik denk ik voor het eerst in een dorm slapen.

  reply...

post a comment