Top

Justtravelme

Toen ik in Zwitserland woonde viel mij tijdens het fietsen wat op. Er staan niet alleen bordjes met fietsroutes, maar ook overal staan bordjes met een skeeler erop. En ja hoor, zodra het weer opknapte kwam ik ook geregeld skeeleraars tegen. Ik heb zelf twee jaar geskeelerd bij een club en ook een aantal wedstrijden gereden en daarom valt mij dit behoorlijk op. Aangezien ik al meerdere artikelen heb geschreven over sporten in het buitenland, kon ik hier ook mooi wat mee doen. Sporten op reis: skeeleren in Zwitserland.

 

Routes
Er zijn erg veel routes te vinden. Een groot deel hiervan gaat over de fietsroutes, maar er zijn ook losse skeelerroutes. Net als bij de fietsroutes heb je verschillende opties. Je hebt vaststaande routes, maar je kan ook gewoon van plek naar plek skeeleren. Omdat het routenetwerk in Zwitserland ontzettend uitgebreid is, kan je flink veel kilometers maken. Het asfalt hier in Zwitserland is echt prachtig. Vooral als je langs de rijn gaat, dan vind je bijna alleen maar perfect asfalt. Heel fijn om op te skeeleren dus.

 

Skeeleren op vakantie
Ik heb zelf op dit moment geen skeelers meer. Ik ben destijds gestopt met skeeleren en heb toen meteen mijn skeelers verkocht. Ze waren namelijk best wel aan de prijs en dan is het zonde om in de kast te laten liggen. Jammer, want anders had ik zelf ook de routes uit kunnen proberen. Maar ik heb wel een groot deel ervan gefietst. Skeelers meenemen op vakantie is prima te doen. Ik heb het zelf ook een keer gedaan toen ik naar Frankrijk was, maar dat was toen wel lastig, omdat er geen skeelerroutes waren en het best wel heuvelachtig was. Niet heel tof zonder remmen. Ga je op vakantie naar Zwitserland en hou je van skeeleren, dan zou ik ze zeker meenemen.

 

Comments:

 • 1 mei, 2017

  Haha, heb je ook in de bergen geskeelerd?

  Heb zelf ooit ook eens bergop geskeelerd op vakantie in Zwitserland.
  5 km afgelegd in 2 uur ofzo :P, bijzonder heftige training.

  Haha bergaf zou ik je dan weer niet aanraden, tenminste als je nog langer wilt leven 😀

  Groetjes

  reply...
   • 5 mei, 2017

    Hahaha nee uiteraard boven op de berg in het autotje gestapt 😀

    reply...

post a comment