Top

Justtravelme

AirAsia

Een paar weken gaan backpacken is echt heerlijk en ik kijk al echt uit naar de volgende keer dat ik op pad kan gaan. Het enige waar ik altijd tegenop zie is de lange vliegreis. Ik heb geen vliegangst of iets dergelijks, maar het is absoluut niet mijn favoriete bezigheid. Ik kan namelijk ontzettend slecht stilzitten en kan ook nog eens niet slapen in het vliegtuig. Tel daarbij op dat ik erg onrustig ben en mij slecht kan concentreren en je hebt een drama. Ik zit mij echt op te vreten tijdens een vlucht. Toch zijn er wel een paar dingen die een klein beetje helpen. Mijn tips voor het overleven van een lange vliegreis.

 

Films kijken
Als eerste een tip die iedereen wel kent, namelijk het kijken van films. Gelukkig heeft iedere vliegtuigmaatschappij een ruime collectie films, dus er eentje uitkiezen moet geen probleem zijn. IK kies altijd een makkelijk film uit, want dan is het niet erg als je een stukje mist. Door het kijken van films gaat de tijd toch een stukje sneller. Plus je wordt er moe van, dus het kan ook zijn dat je ervoor eventjes in slaap valt. Helemaal prima, want als je na een uurtje wakker wordt ben je meteen wat fitter en is er een uur omgevlogen.

 

Muziek luisteren
Zelf wordt ik altijd snel misselijk als ik langere tijd naar een schermpje moet kijken. Moeilijk te omschrijven maar een soort van wagenziekte voelt het ook al zit ik in het vliegtuig. Dit heeft niet zoveel met het vliegen zelf te maken, want als ik thuis op de bank langere tijd naar een scherm kijk heb ik dat ook. Gelukkig is er dan een andere uitkomst, namelijk muziek. Als ik mijn favoriete muziek opzet dan gaat de tijd toch altijd een heel stuk sneller. Daarom zorg ik er altijd voor dat mijn telefoon goed is opgeladen zodat ik een tijd muziek kan luisteren. Een tip dus als je niet te lang naar een scherm wil kijken: neem goede muziek mee!

 

Laptop mee
Mijn eigen tip is toch wel het meenemen van een laptop. Nu doe ik dat sowieso al, maar in eerste instantie gebruikte ik hem niet in het vliegtuig. Nu doe ik dat wel, want als ik bezig ben gaat de tijd een stuk sneller. Meestal ga ik gewoon bezig met mijn blog en schrijf ik meerdere artikelen of opzetjes in Word. Helemaal uitwerken doe ik het niet, want daar ga ik toch liever even ergens voor zitten op een rustige plek. Maar halve artikelen of ideeën voor artikelen gaat heel goed in het vliegtuig. Voor mij gaat de tijd zo een stuk sneller. Met films kijken gaat de tijd ook wel sneller, maar dan kijk ik toch nog iedere vijf minuten op de klok. Dit is bij mijn laptop niet het geval. Mijn tip nummer 1 dus!

 

 

Kleding
Zorg voor comfortabele kleding ook al weet je dat het toch niet lukt om te gaan slapen. Vooral je schoenen even uit doen is heel fijn. Zelf neem ik altijd van die dikke fluffy sokken mee voor in het vliegtuig. Zitten heerlijk en krijg je toch een meer relaxter gevoel. Daarnaast een goed zittende joggingbroek en een warme trui. Het helpt niet echt bij het versnellen van te tijd, maar als je comfortabeler zit, dan duurt het voor je gevoel minder lang. Verder zou je nog een nekkussentje meekunnen nemen, zodat je wat beter kaan liggen en heel misschien ervoor kan zorgen dat je even een uurtje slaapt. Alle beetje helpen nietwaar?

 

Slaappillen
Een tip waar je absoluut mee moet oppassen! Toch zijn er veel mensen die hier gebruik van maken. Namelijk slaappillen. Zo gaat de reis een stuk sneller en kom je minder moe aan. Toch zou ik zelf nooit gebruik maken van slaappillen, omdat ik meerdere mensen heb gezien die hier verslaafd aan raakten. Natuurlijk niet bij het gebruik met een vakantie, maar veel mensen onderschatten de kans op een verslaving van slaappillen. Liever neem je dan iets anders rustgevends. Zelf geloof ik hier niet zo in, maar veel mensen zijn geholpen met rustgevende middeltjes van bijvoorbeeld een homeopaat.

post a comment