Top

Justtravelme

Nusa Penida

Azië staat bol van de mooie plekken. Ieder land heeft wel zijn eigen pareltjes. Nu lijken de landen niet bepaald op elkaar en is het appels met peren vergelijken. Toch ga ik het vandaag doen. Ik neem je vandaag mee naar mijn top 3 mooiste plekken van Azië. Welke bezienswaardigheden mag je echt niet overslaan. Onder mooiste plekken kan je heel veel verstaan. Misschien is mooi niet helemaal goed gekozen, maar ik vind dit plekken waar je uren kan zitten genieten van alles wat er te zien is.

 

Rijstvelden
Het mooiste van Azië vind ik wel de enorme rijstvelden. Hier kan je uren door wandelen zonder je ook maar één moment te vervelen. Heerlijk vind ik dat. Over in Azië kan je deze rijstvelden vinden, maar ik vond ze het mooist in Vietnam, Sapa en op Bali. In beide plaatsen is het helaas erg toeristisch, maar dat is logisch. Het is er echt prachtig. In Sapa heb ik 2 dagen een begeleide tour gedaan en op Bali ben ik gewoon zelf op pad gegaan. Beide heeft wel iets.

 

IMG_2266

 

Perhentian Islands
Wat mij betreft zijn de Perhentian Islands echt een paradijs op aarde. Deze prachtige eilanden liggen voor de oostkust van Maleisië. Ik ben hier zelf vijf dagen geweest en vond het heerlijk. Wel ligt het aan de plek waar je bent. Je hebt meerdere drukke stranden met heel veel overnachtingsmogelijkheden. Ik zat zelf aan de noordkant en daar was maar één overnachtingsplek. Heerlijk rustig met een privéstrand. Je kan hier heel goed snorkelen. Het koraal is helaas niet zo mooi, maar schildpadden zijn eigenlijk niet te missen. Ook kan je snorkelen tussen de haaien. Helaas heb ik dit zelf niet gedaan, want het moment dat we het water in wilden gaan zaten er opeens overal kwallen. Tsja dan alleen maar tussen de schildpadden snorkelen. Ook kan je prachtig wandelen door de jungle. Ga alleen niet alleen erop uit. Je komt namelijk niemand tegen.

 

IMG_2394

 

Stranden Indonesië
Vrijwel alle stranden in Indonesië zijn prachtig. Mooi wit strand, helder blauwe zee en vaak niet al te druk. De mooiste stranden vond ik zelf op Nusa Penida en Nusa Lembongan. Dit zijn twee eilandjes voor de kust van Bali. Nusa Lembongan is al behoorlijk toeristisch, maar Nusa Penida is echt heel erg rustig. Je kan hier lopend naar het strand of een scooter huren. Wat mij betreft kan je je de hele dag wel vermaken op de verschillden stranden. Dreambeach op Nusa Lembongan vond ik zelf de mooiste plek.

 

 

Zoals je kan lezen zijn het eigenlijk allemaal plekken in de natuur. Dit is omdat ik dat heerlijk vind. Natuurlijk zijn er ook geweldige plekken in steden, maar hier zou ik nog een keer apart over schrijven.

 

Welke plek vond jij super mooi in Azië?

post a comment