Veiligheid op reis

Koffers op reis

Iemands veiligheid kan op meerdere manieren worden bepaald. Zo kan je onveilig zijn doordat je overvallen wordt, maar veiligheid kan ook te maken hebben met het verkeer of gezondheidszorg. Wie op reis gaat krijgt ook zeker te maken met onveilige momenten. Maar hoe is dat eigenlijk en kan je hier iets tegen doen? Veiligheid op reis.

Criminaliteit
Een belangrijk punt is uiteraard criminaliteit. Als je op de website van buitenlandse zaken kijkt, dan wordt je in vrijwel alle verre landen gewezen op de aanwezigheid van criminaliteit. Dit houdt bijvoorbeeld in: berovingen, scams en op andere manieren oplichting. Je kan lang niet altijd deze criminaliteit ontwijken. Wel kan je rekening houden met het land waar je naar toe gaat. Zo ga ik in de meeste landen niet na zonsondergang in mijn eentje naar buiten. Soms lastig als er niemand is die mee wil gaan eten maar dan moet je maar zorgen dat je daarvoor gaat eten. Ook is het verstandig om goed op je tas te letten. Vooral in drukke steden zou ik niet zomaar met een rugzak gaan lopen. Die doe ik dan altijd aan de voorkant dan weet je in ieder geval dat er niemand aan kan komen. Scams is een lastig probleem, omdat je dit niet verwacht en het soms echt zo snel gaat.

Gezondheidszorg
Misschien een vreemd punt in deze rubriek. Toch vind ik dat ook gezondheid onder iemands veiligheid valt. Het is verstandig om van te voren te kijken hoe de gezondheidszorg is een het land waar je naar toe gaat. Bijvoorbeeld in Laos wil je niet in het ziekenhuis liggen. Beter wijk je dan uit naar Kuala Lumpur of Singapore. Ook bij dit punt is de voorbereiding dus belangrijk. Ook slim is om bepaalde medicatie mee te nemen zodat je alles bij de hand hebt.
IMG_3396

Verkeer en natuur
Het verkeer is in de meeste verre landen nogal anders dan dat we in Nederland gewend zijn. Je zal niet de eerste zijn die een ongeluk krijgt op reis. Vooral als je voor de eerste keer in bijvoorbeeld Azië komt ga je je afvragen hoe je in hemelsnaam moet oversteken. Gelukkig blijkt het makkelijker te zijn dan je verwacht. Gewoon rustig doorlopen en dan gaat alles wel langs je. Waar wel veel ongelukken mee gebeuren is de brommers. Veel backpackers huren een brommer, maar dit kan behoorlijk gevaarlijk zijn als je niet gewend bent aan het verkeer in Azië. Je bent ook niet verzekerd, dus het is vragen om problemen.
Daarnaast heb je ook nog de natuurverschijnselen die je tegen kan komen. Beter kan je hier geen rekening mee houden, want het is gewoon te onvoorspelbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *