Top

Justtravelme

Annapurna Nepal

Voor vele reizigers is Azië het eerste verre continent dat bezocht wordt. Ook bij mij was dit het geval. Maar als je zo aan het rond kijken bent naar de verschillende mooie plekken in een land, dan kom je vaak op een giga lange lijst. Daarom wil ik je vandaag helpen met de vijf must-do’s in Azië. Welke vijf dingen moet je echt gezien of gedaan hebben als je naar Azië op reis gaat?

 

Streetfood
Echt iets waar Azië om bekend is, is het heerlijke eten (toegegeven dat is niet in ieder Aziatisch land zo). Als je van veel verschillende dingen houd, dan kan je hier je lol wel op. In zowat iedere straat staat wel een stalletje met heerlijke dingen. Helemaal als je ’s avonds naar een markt gaat, kan je je helemaal vol eten met verschillende gerechten. Ieder kraampje verkoopt 1 gerecht en zo kan je lekker shoppen langs de verschillende kraampjes. Je hoort wel vaak dat je op moet passen met streetfood, omdat het niet altijd even hygiënisch is. Als je maar een beetje oplet en kijkt waar veel locals eten kan er niet veel gebeuren. Ik paste altijd wel op met vlees, want soms ligt vlees echt uren onafgedekt in de brandende zon. Plekken waar je goed eten kan scoren zijn: de avondmarkt in Chiang Rai, de zondagmarkt in Chiang Rai, Khao San Road, little India in Georgetown (Penang) en Chinatown in zowel Kuala Lumpur als in Georgetown.

 

 

Natuur
Azië heeft natuurlijk een totaal ander klimaat dan we in Europa kennen. Daarom is de natuur hier ook zo ontzettend anders. Eigenlijk over in Azië kan je wel genieten van de prachtige natuur. Van jungle tot rijstvelden tot bijzondere grotten. Eigenlijk alles kan je hier wel vinden. Het ligt er natuurlijk maar net aan waar je van houdt, maar als je echt een natuurliefhebber bent, dan kan je het beste richting Indonesië gaan. Hier vind je op de verschillende eilanden echt alles. Plus als je wat langer de tijd hebt, kan je meerdere eilanden bezoeken en zal je ontdekken dat geen eiland hetzelfde is. Prachtig!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Tempels
Als je door Azië reist dan kun je natuurlijk een bezoek aan een tempel absoluut niet overslaan. Heel Azië staat er vol mee en als je wilt dan kan je iedere dag meerdere bekijken. Het is wel slim om van te voren te bepalen welke tempels je sowieso wilt bekijken. De meeste mensen worden namelijk al snel tempelmoe en zo kun je niet meer genieten van al het moois. Ik zou aanraden om een aantal grote tempels te bekijken, maar ook zeker een paar kleine niet toeristische. De mooie grote tempels zijn: Prambanan (Indonesië), Borobudur (Indonesië) en Angkor (Cambodja). Daarnaast vind je in iedere stad wel een aantal kleine tempels om te bezoeken.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Stranden
Een groot gedeelte van de Aziatische landen liggen aan zee. Dit in combinatie met het heerlijke klimaat, maakt dat je sowieso een paar dagen strand moet toevoegen aan je reis. Ook al houd je hier helemaal niet van (ik vind op het strand liggen zelf vreselijk en kan dit maar een half uur volhouden) dan moet je het alleen al doen voor de prachtige stranden. Want de meeste stranden zijn echt adembenemend mooi! De mooiste stranden zijn te vinden in Thailand, Maleisië en Indonesië. Vooral Indonesië is echt prachtig qua stranden.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Geschiedenis
De geschiedenis van Azië is niet heel erg bekend. Toch zijn er gebeurtenissen die de hele wereld over zijn gegaan. Bijvoorbeeld de Vietnamoorlog. Als je voor een langere tijd naar Azië gaat, dan kan je niet om de geschiedenis van de landen die je bezoekt heen. Ik zou hier zeker even bij stil staan en een aantal bijzondere plekken bezoeken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis. Zo kan je in Cambodja bijvoorbeeld niet om de killingfields heen. Deze velden zijn echt zo indrukwekkend om te bezoeken. Het is een serene plek waar alles heel mooi en stil is, maar waar zich in het verleden vreselijke dingen hebben afgespeeld. Daarnaast kan je als toevoeging hierop ook nog naar het Tuol Sleng museum gaan. Beide bevinden zich in of vlakbij Phnom Penh. In Vietnam zou ik zeker het War remnants museum aanraden. Ook al is het wel erg anti-Amerikaans, het geeft wel een beeld van de gruwelijkheden die zich in Vietnam hebben afgespeeld.

 

 

post a comment