Top

Justtravelme

a

Op reis slaap ik meestal in hostels. Vooral omdat het goedkoop is, maar ook omdat het vaak echt hele relaxte plekken zijn. Meestal is er een leuke gemeenschappelijke ruimte waar je andere mensen kan leren kennen. Vaak kies ik voor een dorm om zoveel mogelijk geld te besparen. Je kan op allerlei manieren een leuk hostel vinden, maar moet je vooraf een hostel boeken? Nee dat hoeft zeker niet. Het hangt er echt af waar je naar toe gaat en hoe je wil reizen. Ik geef je vandaag hier wat meer informatie over. Zelf ben ik een snelle reiziger. Ik heb regelmatig hostels van te voren geboekt, maar ben ook op de dolle pof ergens naar toe gegaan. Toch kies ik er sneller voor om een hostel vooraf te boeken. Waarom? Nou om de volgende redenen.

 

Kwaliteit
Als je via internet een hostel reserveert dan kan je vaak recensies vinden. Hieruit kan je vaak al opmaken of een hostel de moeite waard is of niet. Soms zitten er wel echte zeurrecensies tussen, maar daar moet je een beetje overheen lezen. Grotendeels kloppen de meeste verhalen wel en zo wordt je behoed voor een slecht hostel. Je kan dit ook makkelijk oplossen als je niet ergens vooraf wil boeken. Loop ergens naar binnen en vraag naar de mogelijkheden en de prijs. Klinkt dit wel goed, vraag dan eerst even of je de kamer kan bekijken. Weet je zeker dat je niet ergens in een vieze bende terecht komt.

 

Goedkoop
Het wisselt een beetje per land, maar bijvoorbeeld in Kroatië was het goedkoper om een hostel via internet te boeken dan rechtstreeks naar het hostel te gaan. Heel apart, want je zou zeggen dat het juist goedkoper zou zijn zo last minute. Was dus niet het geval. I k vind het makkelijker om via internet de goedkope opties te vinden. Dat lukt niet via bijvoorbeeld de Lonely planet, want de hostels die daarin staan zijn nu veel duurder. De lonely planet is wel handig te gebruiken als een stad een toeristenbuurt heeft, dan kan je namelijk een ander hostel vinden. In veel landen zijn de echt goedkope opties niet te vinden op internet. Ga je dus op de dolle pof, dan kan het je soms wel geld schelen. Toch zijn de hostel dan vaak wel nog meer basic.

 

Weinig mogelijkheden
In bepaalde plaatsen en in bepaalde periodes kan het erg lastig zijn om zonder te reserveren ergens een overnachtingsplek te vinden. Zo ben ik in Chiang Rai zonder te boeken op pad gegaan, maar kon echt niks fatsoenlijks vinden voor een normale prijs. Alles was veel te duur of al vol. Dat is echt niet fijn als je de hele nacht al in de bus hebt gezeten. Kijk daarom van te voren even of er genoeg hostels zijn op de plek waar je heen gaat.

 

De hostel die ik vooraf boekte zijn altijd geboekt via booking.com. (mocht je ook hostels willen boeken via booking.com, dan zou ik het heel erg waarderen dat dat via bovenstaande link gebeurd. Hiermee verdien ik een heel klein beetje om de kosten van deze reisblog te kunnen betalen).

 

Boek jij het liefst vooraf of ga je liever ter plekke op pad?

post a comment