Top

Justtravelme

Tijdens mijn eerste keer vliegen raakte ik meteen mijn ruimbagage kwijt. Nouwja ik raakte het niet zelf kwijt natuurlijk, maar de vliegtuigmaatschappij raakte hem kwijt. Echt totaal niet chill, want ik had nog nooit eerder gevlogen dus had totaal geen idee wat ik moest doen. Gelukkig was er nog iemand die z’n koffer kwijt was en daarom ben ik daar maar achteraan gehobbeld. Om andere mensen te helpen heb ik het volgende artikel geschreven. Wat te doen bij het kwijtraken van een koffer?

 

Aanspreken luchthaven personeel
In eerste instantie zou ik het personeel wat rond de band loopt aanspreken. Misschien is dit maar een deel van de bagage en komt er nog een deel. Al merk je het heel snel want toen mijn backpack kwijt was, was de hele band leeg en stond er naast mij nog maar 1 iemand te wachten. Als het luchthavenpersoneel aangeeft dat er geen bagage meer komt zullen ze je verwijzen naar de balie waar je aan moet geven dat je koffer kwijt is. Is dat niet het geval vraag dan zelf even waar je deze balie kunt vinden.

 

Melden balie
Bij de balie geeft je aan dat je koffer weg is en op welke vlucht je zat. het is handig om je paspoort en boardingpass alvast bij de hand te hebben. De medewerkster aan de balie vroeg mij welke vlucht ik zat, code van mijn bagage en de kenmerken van mijn backpack. Daarna keek ze in de computer of ze het bagagenummer kon traceren. Dit was niet het geval en er was dus totaal niet bekend waar de bagage was beland. Je krijgt vervolgens een formulier die je in moet vullen. Hierop geef je ook je hotel aan, zodat ze de bagage bij je hotel kunnen bezorgen als het terecht is.

 

Koffers op reis

 

Internet in de gaten houden
In mijn geval kreeg ik een nummer waarmee ik op internet kon zien of de bagage al terecht was. Uiteindelijk stond erop dat het gevonden was, maar niet wanneer het afgeleverd zou worden. Blijkbaar hadden ze wel contact opgenomen met het hotel waarin ik zat en het meisje van de receptie kwam mij melden dat mijn tas die dag bezorgd zou worden in het hotel. Netjes geregeld dus ook al duurde het wel erg lang. Achteraf bleek dat mijn bagage in Dublin was blijven staan. Ik had meerdere keren op Schiphol nagevraagd en mijn bagage zou direct doorgelabeld worden. Niet dus en ik had hem zelf moeten ophalen en opnieuw inchecken. Maar ja als je gezegd wordt dat hij doorgestuurd wordt ga je daarvan uit. Dit is mij later nog een keer gebeurd naar Indonesië met tussenstop in China. Ook dit keer gaven ze op Schiphol aan dat mijn bagage doorgelabeld zou worden maar niks was minder waar. Gelukkig had ik 12 uur de tijd en was ik voor de zekerheid even naar de band gelopen. En ja hoor daar kwam gewoon mijn backpack langs.

 

Tips
De enige keer dat mijn bagage niet aankwam was ook meteen de eerste keer dat ik vloog. Ik had dus geen flauw idee wat ik allemaal moest doen en was heel erg moe. Dus raakte een beetje in paniek. Daardoor was ik ook niet zo slim geweest om een vergoeding aan te vragen. Als je tas namelijk weg is kan je een kleine vergoeding krijgen voor de eerste dagen. Want ja je zou toch kleding en andere spullen moeten kopen. Helemaal als je backpack zoals bij mij 4 dagen kwijt is. Bewaar wel je bonnetjes want anders kan het niet vergoed worden. Om dit bedrag terug te krijgen vul je een BIF formulier in. Deze staat bij de meeste vliegtuigmaatschappijen wel online.

post a comment