Top

Justtravelme

a

Vier jaar geleden begon ik met het voorbereiden van mijn eerste reis alleen. Ik had nog nauwelijks reiservaring en ook nog nooit gevlogen, dus het was allemaal best een dingetje. De lastigste vraag was vooral: Welk land voor je eerste keer reizen? Ik heb veel blogs en reiservaringen gelezen om te bedenken met welk land ik het beste zou kunnen beginnen. Nu heb ik sindsdien meerdere mooie landen kunnen bezoeken en daarom heb ik meer het idee van welk land je het beste mee kunt beginnen. Vandaag heb ik de, wat mij betreft, fijnste landen om mee te beginnen op een rijtje gezet.

 

Thailand
Beginnersland nummer 1 is toch wel Thailand. Ik denk dat een groot deel van de backpackers ooit zijn carrière in dit land begonnen is. Ik dus ook uiteraard. Waarom Thailand? Omdat het een heel mooi land is dat echt ingericht is voor backpackers. Je zult nergens zo makkelijk iets kunnen regelen als hier. Daarnaast is het ook nog een feestbestemming en vind je er prachtige stranden. Toch vind ik zelf de platgetreden paden in Thailand niet leuk. Ik ga liever naar wat onontdekte plekken. Die zijn uiteraard ook nog in Thailand te vinden, maar dan moet je iets beter zoeken.

 

 

 

 

12745533_10205727684732372_5097076372652230380_n

 

Maleisië
Als tweede het meest westerse land van Azië. Doordat het een rijk land is ten opzichte van de buurlanden, is het een goede keuze om naar toe te gaan voor je eerste reis. Alles is wat beter georganiseerd en wat makkelijker hierdoor. Maleisië is een Britse kolonie geweest en daarom spreekt iedereen in Maleisië erg goed Engels. Ook vond ik de mensen wat behulpzamer en minder irritant. In andere Aziatische landen wordt je echt gek van de taxichauffeurs die je aanspraken. In Maleisië werd ik één keer aangesproken en als je dan zei dat je met de bus wou, dan wezen ze je de juiste kant op naar de bus. Heel fijn dus! Het enige nadeel is voor veel mensen dat Maleisië Islamitisch is. Dit kan een deel angst aanjagen, maar dat is echt niet nodig. Kijk natuurlijk merk je het, maar dit beïnvloed je reis verder niet. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Indonesië waar nogal eens aanslagen worden gepleegd door Moslim extremisten. Maleisië is vooral een heel net en veilig land. Zeker een aanrader als eerste land dus.

 


Perhentian Islands Maleisië

Batu Caves Kuala Lumpur

 

Balkan
Wil je wat dichterbij huis blijven en daarnaast ook een andere cultuur zien, dan kan ik de Balkan aanraden. Echt allemaal stuk voor stuk prachtige landen met veel geschiedenis. Ook zijn het landen waar je erg makkelijk doorheen reist als je op de gebaande paden blijft. Het openbaar vervoer is goed geregeld en het zijn allemaal goedkope landen. Zelf deed ik Kroatië en Bosnië als eerste twee landen, maar alle landen in deze regio zijn makkelijk om mee te beginnen. Zelf vond ik Albanië het lastigste, omdat het minder gericht is op toeristen, maar nog steeds echt prima te doen. Wil je dus niet zo ver weg en heb je een klein budget, kies dan uit één of meerdere landen in de Balkan.


Zagreb Kroatië


Tirana Albanië

post a comment