Top

Justtravelme

Voordat je op reis gaat, moeten er waarschijnlijk een aantal spullen worden aangeschaft. Is dit je eerste backpackreis, dan is het belangrijkste onderdeel dat je moet aanschaffen een backpack. Een backpack is overal te koop. Iedere oudoorwinkel heeft er meerdere. Ook staat marktplaats er vol mee en zelfs de Action heeft ze in de zomer te koop. Maar is het wel verstandig om ze daar weg te halen en op welke dingen moet je eigenlijk letten als je een backpack gaat kopen? Vandaag tips en tricks om een goede backpack aan te schaffen.

 

Mijn eerste backpack kocht ik via internet. Misschien niet zo heel handig als fysiotherapie student, maar het maakte mij eigenlijk niet uit hoe die zat. Ik liet hem zelfs opsturen en had hem zelf nog niet gezien. Opzich zat mijn backpack prima, maar ik miste wel een wat hardere achterkant. Nu was dit gewoon van stof. Daardoor prikte er soms wat in mijn rug en als ik de tas neerzette zakte die als een pudding in elkaar. Na een maand sprongen de eerste naden en aan het eind van mijn reis zat de tas onder de duktape/spelden. Ach hij had het overleefd en ik heb er geen last van gehad. Mijn tweede tas is een backpack van de Action. Vijftien euro kostte die. Ik had niet veel verwachtingen erbij, maar hij zit echt prima en is na 2 korte reizen nog altijd heel. Als ik nog een keer op lange reis ga weet ik niet of ik een nieuwe koop of deze houd. Dat zie ik dan wel weer. Koop ik wel een nieuwe dan ga ik dit keer wel rekening houden met onderstaande tips (moet dan toch het goede voorbeeld geven als student fysiotherapie). Mijn nieuwe tas zal er waarschijnlijk eentje zijn van een outdoor zaak als bijvoorbeeld Bever. Mijn backpack van de Action kocht ik in 2015 en nu in 2018 gebruik ik deze nog steeds. De tas heeft al meerdere reizen overleefd en is nog steeds heel (op een klip na. Tsja je moet ook niet op plastic gaan staan).

 

IMG_7551

 

Tips aanschaffen backpack:
– Ga de backpack eerst passen
– Vraag hulp aan een winkelmedewerker
– Pas meerdere tassen
– Vul de tas met iets zwaars, zodat je ook kan voelen hoe die zit met inhoud
– Maar doe dan niet alleen iets zwaars onderin, want dan voelt het ook raar aan. Vraag even voor bijvoorbeeld een slaapzak en tent die je erin mag stoppen om te passen.
– Koop niet een te lange tas als je klein bent (liever wat minder liters dan dat je verzuipt)
– Zorg dat het gewicht op je heupen zit en niet op je schouders
– Kijk of de tas goed verstelbaar is
– Neem niet een te slappe backpack
– Kijk of er meerdere vakken zijn, zodat je makkelijker kan inpakken
– Een frontlader tas is het makkelijkst, hoef je niet je hele tas leeg te halen
– Loop een stuk met de tas met inhoud
– Neem niet een te grote tas. 55 Liter is vaak meer dan voldoende.
– Kijk pas als allerlaatste naar het uiterlijk

 

Tips gelezen? Dan is het tijd om de knoop door te hakken en om richting de outdoorzaak te gaan. Veel plezier op je eerste backpackreis!!

post a comment