Welke daypack neem je mee op reis?

Tijdens het backpacken maak je vaak gebruik van twee tassen. Eén voor al je grote spullen/kleding en die je op je rug draagt. Dit is je backpack.Daarnaast maak je gebruik van een kleinere tas waar je persoonlijke en waardevolle dingen in stopt. Deze draag je tijdens het reizen op je buik en wordt een daypack genoemd. De naam zegt het al, het is een tas die je altijd bij je hebt. Als je ergens een paar dagen verblijft dan laat je je backpack mooi in het hostel staan en neem je je daypack mee. Omdat er heel veel verschillende soorten en maten zijn is een belangrijke vraag voordat je op reis gaat: Welke daypack neem je mee op reis?

Maat
Ik heb zelf een daypack van 21 liter. Dit formaat was tot nu toe altijd prima te doen voor mij. Je kan er wat eten in kwijt, eventueel een vestje en daarnaast wat elektronica. De maat is heel persoonlijk en hangt echt af van wat je allemaal wilt mee slepen. Gemiddeld kan je zeggen dat iedereen een daypack heeft tussen de 20 en 30 liter. Zelf denk ik erover om mijn komende reis een grotere tas mee te nemen en daar mij 21 liter in te stoppen. Ik wil namelijk meer elektronica meenemen en wil er ook een trekking mee gaan doen. Dan zit je wel op minimaal 30 liter.

Waar op letten?
Een daypack moet lekker zitten. Je hebt hem bijna de hele dag op je rug, dus je moet er geen last van krijgen. Zelf vind ik het fijn als er ook een heupband aan zit. Dan kan je de tas bij een trekking beter op je rug vast zetten. Er moet uiteraard genoeg plaats zijn om alles mee te nemen. Ook is het handig als er een regenhoes bij zit, want je wilt niet dat je elektronica nat wordt. Verder vind ik het fijn als je meerdere vakken hebt en ook een netje hebt voor je waterflesje. Dan kan je er altijd snel even bij.

Eigen daypack
Mijn eigen daypack is er één van de lidl. Deze liggen regelmatig in de winkel. Zoals gezegd is hij 21 liter. Er zitten meerdere vakjes in en ook een regenhoes zit erbij. Voor de komende reis is deze wellicht wat te klein en dan neem ik misschien ook nog een grotere tas mee. Dat wordt dan mijn oude schaatstas van Powerslide. Geen echte daypack, maar het is vooral voor de reis. Mijn huidige daypack neem ik gewoon mee voor dagelijkse dingen. De Powerslide tas is dan vooral voor een trekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *