Welke kleding neem je mee met backpacken?

Als je voor de eerste keer gaat backpacken is het best lastig om te kiezen welke kleding je meeneemt en hoeveel je meeneemt. Ik heb zelf drie jaar geleden voor hetzelfde dilemma gestaan en daarom laat ik vandaag weten wat ik zelf altijd meeneem en wat handig is. Welke kleding neem je mee met backpacken?

Klimaat
Natuurlijk is het altijd handig om te kijken naar het klimaat van het land waar je heen gaat. De meeste verre landen zijn warme landen en daarom heb je voornamelijk zomerkleding nodig. Toch moet je er ook rekening mee houden dat het handig is om lange mouwen of lange broeken mee te hebben. Bijvoorbeeld tegen de muggen, maar ook als je een tempel in wil dan moeten je knieën en schouders meestal bedekt zijn. Ook kan het in de avond snel afkoelen dus een vest en een lange broek zijn geen overbodige luxe.

IMG_7545

Inpaklijst
Zelf gebruik ik meestal onderstaande inpaklijst. Natuurlijk gaat er soms nog wel eens wat extra’s mee, maar ik was regelmatig op reis en daarom hoef je eigenlijk niet heel veel mee te nemen. Plus je hebt nogal de neiging om snel dezelfde kleding te dragen. Kijk vooral naar of de kleding praktisch is. Bijvoorbeeld of de kleding sneldrogend is en makkelijk te combineren. Ik zelf ben altijd heel erg van de laagjes, dus dan moet je er wel rekening mee houden dat alles een beetje bij elkaar past.
– 4 shirtjes
– vest
– shirt lange mouwen
– bh
– bikini
– ondergoed
– lange broek
– legging
– 2 shorts
– sokken
– gympen
– slippers

Hoeveel ondergoed en sokken je mee moet nemen is aan jezelf. Afhankelijk van hoe vaak je je kleding wilt wassen of laten wassen. Ik neem daarnaast vaak ook nog een makkelijk jurkje mee om bijvoorbeeld te dragen als je naar het strand gaat. Met een zwarte legging is een jurkje de hele dag te dragen. Scheelt weer gewicht en plek in je tas dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *