Ziek zijn tijdens het backpacken

Er kunnen op reis veel vervelende dingen voorkomen, maar wat mij betreft één van de vervelendste dingen is ziek zijn tijdens het backpacken. Helaas is mij dit ook wel eens overkomen en niet één keer maar drie keer. Valt nog mee als je de andere verhalen leest. Toch vind wil ik graag vertellen over de keren dat ik ziek was op reis en mijn ervaringen hiermee. Vooropgesteld, ik ben in Nederland eigenlijk bijna nooit ziek en vertik het om bijvoorbeeld paracetamol te slikken of antibiotica mee te nemen. Dit ondanks dat ik een auto-immuunziekte heb en de artsen altijd aangeven dat het handig is om dit mee te nemen.

Eerste keer ziek op reis in Hanoi
De eerste keer dat ik ziek werd, was ik alweer een paar weken op reis. Het was echt een combinatie van factoren waardoor ik ziek werd. Ik nam de nachtbus vanaf Hoi An richting Hanoi en die rit verliep niet al te lekker. De bedjes waren net te klein waardoor ik niet fijn kon liggen en de rit was ook nogal wat hobbelig. Daardoor kwam ik behoorlijk gebroken en wat misselijk aan in Hanoi. Toen moest ik op zoek naar mijn hostel die ik al geboekt had. Helaas was die gewoon echt niet te vinden en later bleek dat dit hostel niet eens meer te bestaan. Lekker dan! Gelukkig kon ik korting krijgen bij een ander hostel hierdoor. Dit scheelde weer, maar zorgde er wel voor dat ik mij nog wat slechter voelde. Toen ging ik ook nog eens op Facebook kijken en zag ik dat een meisje van de trainingsgroep was omgekomen na een val. Bizar en dit zorgde ervoor dat ik mij nog slechter voelde dan dat ik mij al voelde. Alles bij elkaar dus zorgde ervoor dat ik echt een paar dagen ziek op bed heb gelegen.

Bezienswaardigheden Hanoi

Tweede keer ziek in Kuala Lumpur
De tweede keer dat ik ziek was, was in Kuala Lumpur. Dit had wel een specifieke reden, want ik was namelijk op stap geweest en dit was niet al te best uitgepakt. Ik was samen met een Zweeds meisje en een meisje uit Maleisië op pad en die dag was het free drinks for ladies. Nou maakt dat vaak niet veel uit, want ik drink toch niet teveel. Helaas was het eerste drankje niet heel erg lekker gevallen. Het was een Margarita en na het drinken ervan voelde ik mij al niet helemaal lekker. Toch nog naar een andere tent gegaan voor meer gratis drankjes. De rest deed dit wel, maar ik sloeg ze verstandig af. Vervolgens gingen we naar nog een tent en daar voelde ik mij steeds beroerder worden. Daarom vroeg ik om water in plaats van drank. Helaas was dit kraanwater met chloor erin en dit zorgde ervoor dat ik mij alleen nog maar beroerder voelde. Ik heb wel heerlijk geslapen erna, maar toen ik wakker werd moest ik toch overgeven. Niet handig als je op een slaapzaal slaapt. Plus nog een negatief punt was dat we ons hostel uitmoesten, omdat het vol geboekt was. Heel fijn, misselijk en dan met je backpack in de brandende hitte op pad in Kuala Lumpur.

IMG_2428

Chitwan national park in Nepal
De laatste keer dat ik ziek was, was tijdens een reis naar Nepal. Ik nam de bus vanaf Kathmandu naar Chitwan, omdat ik hier op safari wou gaan. Helaas was de busreis nogal slecht. Er ligt namelijk nauwelijks asfalt en dus word je gewoon een paar uur helemaal door elkaar geschud. Op zich werd ik hier niet eens direct misselijk van. Wel voelde ik dat ik last begon te krijgen van mijn nek. Door het geschud ga je je nekspieren namelijk aanspannen. Niet slim, want vaak wordt ik daar uiteindelijk heel erg misselijk van. Ik heb daarom maar geprobeerd om zo veel mogelijk te slapen, want zo span je je nek niet aan. Helaas hielp het niet helemaal en bij aankomst in mijn hotel was ik dan ook behoorlijk misselijk. Dit heeft de hele dag geduurd, maar gelukkig was het op de dag van de safari weg.

neushoorn

Alles bij elkaar ben ik dus maar drie keer ziek geweest terwijl ik in totaal wel meerdere maanden weg ben geweest. Ondanks mijn slechte immuunsysteem heb ik denk ik telkens gelukt gehad. De keren dat ik ziek was, hadden natuurlijk ook een reden. Echt last van mijn darmen heb ik bijvoorbeeld nog nooit gehad en dat terwijl ik wel gewoon iedere dag op straat at. Heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *