Top

Justtravelme

Kleine knip Curacao

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik koos voor een buitenlandstage en dat de bestemming Curaçao werd. Voordat ik die kant op ging moest er behoorlijk wat geregeld worden. Zo moest ik onder andere een huis vinden en dat is nog best een lastige opgave vanaf Nederland. Ik kon niet zoals nu in Zwitserland even langsgaan en huizen bekijken. Hoe ik uiteindelijk mijn huis heb gevonden en hoe moet je een huis zoeken op Curaçao.

 

Internet
De beste manier is natuurlijk om op internet te zoeken naar kamers. Er zijn behoorlijk veel websites die huizen aanbieden. Let op dit zijn wel allemaal tussenpersonen en de behulpzaamheid is niet altijd even goed. Kijk vooraf goed naar de locatie van je werk/stage en waar de woning ligt. Je wilt namelijk niet een eind moeten rijden naar de andere kant van de stad. Bedenk ook wat voor huis je wilt. Er zijn meerdere keuzes: studio/appartement, groot studentenhuis, klein studentenhuis en wonen op een resort. Let wel op: grote studentenhuizen zijn ook echt groot en druk, daar moet je echt van houden. Zoek ook even op de buurten. Ik kende mensen die in de Koral Specht woonden, maar dit zal je zeker worden afgeraden. Wat ik zelf jammer vond aan mijn huis was dat ik de enige was die stageliep en dat de rest in de horeca werkten. Dat betekend dat je best wel langs elkaar heen leeft. Ik had vooraf gevraagd of er meerdere studenten in mijn huis zouden zitten en dat zou zo zijn. Bleek achteraf niet te kloppen.

 

Facebook
Ook Facebook is een goede optie om een huis te vinden. Op Durftevragen Curaçao komen ook geregeld woningen langs. Dit is mogelijk afhankelijk van de tijd die je er gaat verblijven. Ik bleef maar drie maanden en dan is het gewoon handiger om via een tussenpersoon te huren. Die zijn gewend aan snelle wisselingen en bij ons huis was het ook mogelijk om bijvoorbeeld te wisselen met iemand uit een ander huis. Zoek vooraf wel informatie over de tussenpersoon en het liefst vraag je mensen naar hun ervaringen. Bij mijn tussenpersoon waren de ervaringen wel wat rooskleuriger dan bij mij en mijn huisgenoten.

post a comment