Top

Justtravelme

Penang Hill Maleisië

Tijdens mijn reis door Maleisië kwam ik ook terecht in Georgetown. Deze stad is gelegen op het eiland Penang voor de westkust van Maleisië. Niet zo’n klein tropisch eilandje als ik vaker heen was geweest, maar een groot eiland waar van alles te doen is. Eén van de dingen die je kunt doen is een bezoekje brengen aan Penang Hill. Een berg niet ver van het centrum van Penang Hill af. Vandaag mijn ervaring met een wandeling op Penang Hill.

 

Naar boven of naar beneden
Je hebt meerdere keuzes qua wandelen op Penang Hill. Natuurlijk moet je hier eerst komen en dat doe je door een bus te pakken vlakbij de ferry terminal of door een taxi te nemen. Vraag bij het busstation rond welke bus je moet hebben. Let op: wil je naar boven dan moet je naar de botanische tuinen. Liever met de lift, dan gewoon vragen naar Penang Hill. Vervolgens heb je 2 mogelijkheden: naar boven lopen of de lift nemen en naar beneden lopen. Natuurlijk is dit wat je zelf het liefst wil, maar ik zou je alvast waarschuwen dat je een hele sterke conditie moet hebben om hier naar boven te lopen. Even overwegen dus. Wil je naar beneden lopen dan kan je de lift naar boven nemen. Het kost een paar euro totaal (studenten krijgen korting) en binnen een paar minuten sta je boven. Vergeet dat niet om minstens een half uur rond te kijken, want het is erboven ook prachtig. Daarna kun je beginnen aan de afdaling.

 

Penang Hill Maleisië

 

Wandeling
Zelf wist ik eigenlijk niet dat deze berg bestond tot een ander Nederlands meisje vroeg of ik met haar mee wou gaan om deze berg te beklimmen. Goed plan leek mij en dus gingen we de volgende dag op pad samen met een Japans en een Chinees meisje. We kozen ervoor om de bus te nemen, maar wisten eigenlijk niet zo goed waar we eruit moesten. Gelukkig hielp de buschauffeur ons. We werden alleen af gezet bij de lift naar boven. Hee dat was niet de bedoeling want we wilden naar boven lopen. Alleen na wat rondvragen bleek dat we daar eerst nog een taxi voor moesten pakken. Het werd ook steeds later en daarom besloten we met de lift naar boven te gaan. Boven hebben we een half uurtje rondgekeken en zijn toen naar beneden gegaan. De weg is totaal niet moeilijk want het is alleen rechtdoor. Alleen pfffff wat zwaar. Het is niet super lang lopen maar het gaat zo stijl naar beneden. Met als gevolg dat je heel erg veel last van je bovenbenen, kuiten en tenen kreeg. Bij iedere stap moest je jezelf weer afremmen. Uiteindelijk gingen we al springt als marsmannetjes naar beneden. Dat ging echt heel veel fijner. Onderweg kwamen we ook jongens tegen die naar boven liepen en waren wij blij dat we dat niet gedaan hadden. Want dat was helemaal niet te doen. Gewoon een uur in je maximale hartslag lopen is niet voor iedereen weggelegd. Helemaal beneden waren we allemaal total loss, maar het was ook echt een voldoening dat we het gedaan hebben. Hou wel rekening met een dag of 3 spierpijn erna. Je gebruikt namelijk spieren die je normaal niet gebruikt.

 

Kortom: Het is echt prachtig om te doen, maar schat je eigen niveau en conditie wel goed in. De meeste mensen zouden het best kiezen voor de weg naar beneden.

post a comment