Top

Justtravelme

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met de categorie op stap in Nederland. Heel veel tijd had ik toen niet en daarom ben ik er niet echt mee verder gegaan. Maar nu ik in Zwitserland woon, vind ik het wel erg leuk om de buurt een beetje te verkennen. Gelukkig is het sinds kort prima weer om met de fiets op pad te gaan en zo heb ik de eerste dingen mooi verkend. Ik woon in een klein dorp, maar in de buurt is zeker genoeg te doen. Daarom wil ik de komende maanden meer gaan schrijven over de dingen die hier in de omgeving te doen zijn. Niet alleen in Zwitserland, maar ook in Oostenrijk en Liechtenstein. Ik woon namelijk op fietsafstand van de grens. Vandaag de eerste op stap in Zwitserland: Schloss Oberriet.

 

 

Vlak buiten het dorp van Oberriet ligt een schloss. Zodra je vanaf de snelweg of uit Oostenrijk komt, zie je hem liggen aan de linkerkant net voordat je het dorp in rijdt. Het schloss ligt bovenop een heuvel en is daarom alleen lopend te bereiken. Wel zijn er aan de voet van de heuvel een aantal parkeerplaatsen waar je je auto kan parkeren. Om bij het schloss te komen moet je dus de heuvel op. Gelukkig is hier niet erg ver en zou je het ook met kinderen kunnen bezoeken. Je loopt ongeveer in vijf minuten de trappen op naar boven.

Het slot zelf stelt helaas niet heel veel voor. Ja het is een bijzonder gebouw, maar eerlijk gezegd het je dat na vijf minuten wel gezien. De omgeving is echter wel onwijs mooi. Natuurlijk moet je dan wel geluk hebben met het weer, want met mist zie je niks. Is het helder en zonnig, dan heb je echt een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kan zelfs de impossante bergen zien die hier in de buurt liggen. Echt prachtig!

 

 

Daarnaast kan je ook sporten of wandelen rond het schloss. Er is een speciale trainingsroute aangelegd, maar daar zal ik een andere keer nog wel eens over schrijven als ik het ga hebben over sporten op reis. Wandelen kan natuurlijk ook. Het rondje is mooi om te doen en je hebt echt hele mooie uitzichten!

post a comment