Top

Justtravelme

Indonesië Nusa Ceningan

De afgelopen jaren ben ik meerdere keren op reis geweest. Een aantal keren in Europa en ook een aantal keer naar Azië. Ook al had ik voor mijn eerste Azië reis totaal geen wauw gevoel bij Azië, dat is tegenwoordig totaal veranderd. Ik heb heel veel mooie plekken en landen mogen bezoeken. Alle landen hadden gemeenschappelijke punten, maar waren op andere vlakken totaal verschillend. Daarom heb ik vandaag een top 3 landen in Azië voor jullie. Welke landen zijn mijn favoriet?

 

Indonesië
Op dit moment mijn favoriete Aziatische land: Indonesië. Een land waarvan ik nog maar een heel klein stukje heb mogen ontdekken (alleen Java en Bali), maar wat echt mijn favoriete land is door meerdere factoren. Zo is het land echt ontzettend veelzijdig. Je hebt er veel cultuur, strand, maar ook prachtige natuur. Daarnaast is de bevolking ontzettend aardig en is het eten echt super lekker. Ik denk dat er geen land in de wereld is die zo veelzijdig is. Ieder eiland is uniek en niks is met elkaar te vergelijken. Het liefst zou ik nog vele eiland bezoeken, maar er zijn natuurlijk ook nog andere landen waar ik heel graag heen zou willen.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Maleisië
Een land die een beetje afwijkt van de rest van Azië. Maleisië is denk ik het meest moderne en Westerse land van Azië. Natuurlijk blijft het wel Azië, maar het heeft toch allemaal een Westers tintje. Ook wel eens fijn als je een langere tijd door Azië reist. Ook in Maleisië heb je heel veel diverse bezienswaardigheden. Cultuur, strand en natuur. Daarnaast merk je in de kleinere steden meteen dat Maleisië een Islamitsch land is. Daarmee wijkt het toch wel af van veel andere Aziatische landen. Ik vond het heel apart om opeens tussen de hoofddoeken en de moskeeën te lopen. Het leek wel of dat ik in het Midden Oosten zat.

 

 

IMG_2428

 

Nepal
Nog een land met veel verschillende aspecten en niet te vergelijken met bovenstaande landen. Naar Nepal ga je niet voor het strand (sterker nog, Nepal ligt helemaal niet aan zee), maar ga je vooral voor de bergen. Ook is er veel historie te vinden en kan je zelfs op safari. Ook merk je al snel dat vooral de inwoners het land echt bijzonder maken. Ga je naar Nepal dan raad ik zeker aan om een meerdaagse trekking te doen. Dat is echt een ervaring die je nooit meer vergeet. Wat mij betreft is Nepal een land waar je in 1 vakantie vrijwel alle hoogtepunten kan zien. Heel erg handig. Het enige wat ik nog mis is het Everest base camp, maar ik moest helaas kiezen tussen Annapurna of Everest.

 

img_7690

 

Wat is jouw favoriete Aziatische land?

Comments:

  • 20 januari, 2017

    Ik ben alleen nog maar in Maleisië, Singapore en een mini stukje Thailand geweest en tot nu toe is Maleisië favoriet! Ik heb van Thailand eigenlijk ook nog te weinig gezien voor een goed oordeel. Indonesië en Nepal lijken mij beide echt prachtig. Volgende zomer ga ik naar China, ben benieuwd

    reply...

post a comment