Top

Justtravelme

ryanair

Drie jaar geleden stapte ik voor de eerste keer in het vliegtuig. Geen idee hoe het zou gaan en wat ik kon verwachten. Gelukkig vloog ik met Etihad, een prima maatschappij. Daarna is het snel gegaan en heb ik inmiddels alweer 20 vluchten erop zitten. In eerdere artikelen schreef ik al over Xiamen Airlines, AirAsia, Etihad, WizzAir, KLM en Jet Airways. Vandaag een review over vliegen met Ryanair.

 

Zitplaats
De vliegtuigen van Ryanair zijn qua indeling gelijk aan andere lowbudgetmaatschappijen, zoals WizzAir. De indeling is namelijk 3-3. De beenruimte is nietbepaald ruim. Gelukkig zijn het niet al te lange vluchten, want dan zou ik mij hier wel aan storen. Er is geen entertainment in het vliegtuig te vinden, zoals bij lange afstands vluchten het geval is.

 

Personeel
Het personeel was vriendelijk, maar niet heel overduidelijk aanwezig. Dat vind ik wel fijn, want je hebt bij lowbudgetmaatschappijen toch wel regelmatig dat ze dingen proberen te verkopen. Dat merkte ik niet zo bij Ryanair. Gelukkig maar, want daar heb ik echt een ontzettende hekel aan. Het personeel sprak prima Engels. Niks op aan te merken eigenlijk!

 

Eten en bagage
Omdat Ryanair een budgetmaatschappij is, zit er geen eten inbegrepen bij de vlucht. Wil je wat eten dan zal je dit apart moeten betalen. Ik heb hier zelf niet voor gekozen, want de vlucht was ook maar twee uur en had zelf snacks bij mij. Ik kan dus ook niet aangeven of het eten een beetje lekker is maar heb bij mijn buren gezien dat het typisch vliegtuigvoedsel was. Waarschijnlijk dus niet super lekker, dus ik zou ervoor kiezen om gewoon zelf wat snacks mee te nemen. De bagage is altijd een punt bij low budgetmaatschappijen. Je mag gratis handbagage meenemen. Wil je ruimbagage meenemen, dan moet je daar extra voor betalen.

 

Ryanair is een oké maatschappij om mee te vliegen, maar dan wel voor korte stukken (die ze ook alleen aanbieden). Als ze langere vluchten in de toekomst zouden aanbieden zou ik toch daar niet zo snel voor kiezen.

Heb jij al eens met Ryanair gevlogen?

post a comment