Top

Justtravelme

Drie jaar geleden stapte ik voor de eerste keer in het vliegtuig. Geen idee hoe het zou gaan en wat ik kon verwachten. Gelukkig vloog ik met Etihad, een prima maatschappij. Daarna is het snel gegaan en heb ik inmiddels alweer 20 vluchten erop zitten. In eerdere artikelen schreef ik al over Xiamen Airlines, AirAsia, Etihad en Jet Airways. Vandaag een review over vliegen met WizzAir.

 

Zitplaats
De vliegtuigen van WizzAir zijn qua indeling gelijk aan andere lowbudgetmaatschappijen. De indeling is namelijk 3-3. De beenruimte is niet erg ruim. Gelukkig zijn het niet al te lange vluchten, want dan zou ik mij hier wel aan storen. Er is geen entertainment in het vliegtuig te vinden, zoals bij lange afstands vluchten het geval is.

 

Personeel
Het personeel van de vliegmaatschappij was vriendelijk, maar probeerde wel om je wat dingen aan te smeren. Drankje bijvoorbeeld en taxfree spullen. Ik had het idee dat het er iets anders aan toe ging dan op vluchten bij grote maatschappijen (maar ik koop nooit wat in het vliegtuig, dus echt vergelijken kan ik niet). Niet iedereen sprak even goed Engels, maar het was wel verstaanbaar. Al maakt mij dat op een korte vlucht niet echt veel uit. Dan kan ik ook prima met wat steenkolen Engels dealen.

 

Eten en bagage
Omdat WizzAir een budgetmaatschappij is, zit er geen eten inbegrepen bij de vlucht. Wil je wat eten dan zal je dit apart moeten betalen. Ik heb hier zelf niet voor gekozen, want de vlucht was ook maar twee uur en had zelf snacks bij mij. Ik kan dus ook niet aangeven of het eten een beetje lekker is maar ik denk dat niet veel mensen kiezen voor wat te eten tijdens een vlucht van WizzAir, omdat ze alleen korte afstanden vliegen. De bagage is altijd een punt bij low budgetmaatschappijen. Bij de meeste mag je gratis handbagage meenemen van hetzelfde formaat als bij andere maatschappijen, maar bij WizzAir is dit niet het geval. Je mag hier alleen kleine handbagage meenemen en dat is niet meer als een handtas of een dagrugzak. Wil je meer meenemen dan heb je twee keuzes. Of je bagage inchecken in het ruim of kiezen voor grotere handbagage. De kosten hiervan schelen niet veel. Ik koos zelf voor ruimbagage, omdat ik dan ook nog een dagrugzak mee kon nemen.

 

WizzAir is een prima maatschappij om mee te vliegen, maar dan wel voor korte stukken (die ze ook alleen aanbieden).

Heb jij al eens met WizzAir gevlogen?

post a comment