Top

Justtravelme

Zoals ik in een eerdere post al liet weten, ga ik vanaf 18 april 3 weken naar Indonesië. Ik ben deze week afgestudeerd en ik vond dat ik mijzelf wel eens een cadeau mocht geven. Drie weken op vakantie leek mij wel wat en aangezien de tickets goedkoop waren, heb ik gekozen voor Indonesië. Ik ga een aantal verschillende eilanden bezoeken en ga vandaag een voorproef hiervan geven. Niets staat nog 100% vast, maar dit is wel een opzet van een route door Indonesië. Het is een plan, dus alles kan in principe nog veranderen.

 

Java
Ik vlieg aanstaande maandag vanaf Amsterdam naar Jakarta. Het worden twee lange dagen, want ik heb een overstap van 12 uur in Xiamen, China. Wat ik precies ga doen weet ik nog niet, maar het plan is om de stad te gaan verkennen. Ik ga het echt niet volhouden om 12 uur op een vliegveld te wachten. Daarna vlieg ik door naar Jakarta. Hier ga ik niet lang blijven, want ik vlieg dezelfde dag nog door naar Yogyakarta. Hier blijf ik een aantal dagen om de stad en tempels te ontdekken. Vanaf Yogyakarta ben ik van plan om een tour te boeken naar onder andere de Bromo. Deze tour heeft als eindbestemming Bali.

 

Bali
De eerste dagen in Bali wil ik gaan verblijven in Ubud. Daar wil ik in ieder geval gaan wandelen en ook een fiets gaan huren. Nu nog maar even kijken of dat een slim plan is, want veel conditie heb ik helaas niet meer. Vervolgens wil ik nog een aantal eilanden bezoeken. Ik twijfelde tussen de Gili eilanden en de eilanden voor de kust van Bali, maar ik denk dat ik voor het laatste kies. Ik heb al mooie verhalen gelezen namelijk over deze eilanden. Ik kies voor Nusa Penida en misschien ga ik ook naar Nusa Lembongan. Even kijken nog, want ben zelf niet echt een strandtype en verveelde mij al dood op Curacao.

 

Als iemand nog goede tips heeft, dan hoor ik ze graag!

Comments:

  • 16 april, 2016

    Wat een toffe reis lijkt dit mij! Java en Bali staan hoog op mijn lijstje 🙂 Heel Indonesië trouwens, Sulawesi, Flores (met Komodo) en Sumatra lijken mij ook heel mooi. Veel plezier alvast! Ik ben benieuwd naar je verhalen

    reply...

post a comment